Τετάρτη 27 Ιουνίου 2007

Όταν πεινάσει ο ψαράς τρώει τα δολώματα


ΦΑΡΑΩ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟΣ

2 φαραώ
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 ποτηράκι κρασί
2 σκελίδες σκόρδο
λίγο μπαχάρι
αλάτι, πιπέρι

-Βάζετε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει
-Προσθέτετε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζετε
-Προσθέτετε τα φαραώ και τα τσιγαρίζετε
-Σβήνετε με κρασί
-Προσθέτετε την ντομάτα και τον πελτέ
-Ρίχνετε το σκόρδο και το μπαχάρι
-Αλατοπιπερώνετε
-Προσθέτετε 1 ποτήρι νερό
-Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του

2 σχόλια :

  1. Panos Photography είπε...

    Στο καινούριο περιοδικό casting ο Μηχαλάκης έχει άλλη συνταγή για τον φαραώ.
    Τηγανιτός σε λάδι σαρδέλας λεει. Εσύ chef τι έχεις να πεις γι αυτό?

  2. Surfnews Confidential είπε...

    Φίλε Πάνο. Oι διατροφολόγοι συνιστούν να αντικαταστήσουμε το τηγάνισμα με άλλους τρόπους μαγειρικής (ψήσιμο, βράσιμο) καθώς αποτελεί πηγή κορεσμένων λιπών. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αυτά αποδίδουν πλεόνασμα άχρηστων θερμίδων στον οργανισμό, αφού το τηγάνισμα 7πλασιάζει τη θερμιδική τους αξία και συνεπώς γίνονται παχυντικά, ειδικά όταν καταναλώνονται σε μεγάλη ποσότητα.
    Φιλικά
    Chefnews